tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Najneobičnije kombinacije hrane

Neki ljudi znaju za ove male tajne, međutim vjerovatno se većina nikada nije usudila eksperimentirati sa naizgled nemogućim spojevima .Pročitajte neke od najneobičnijih kombinacija, degustirajte, možda Vam se neka i svidi. Preporučuju ih mnogi vrhunski kuhari širom svijeta.

Mrkva i šećer

Iako se čini izuzetno neobično mješati povrće sa šećerom, ovo je itekako uobičajena metoda pripreme mrkve u Francuskoj. Čest način pripreme je kombinacija mrkve, soli, bibera, šećera i mineralne vode. Ova kombinacija se kuha dok smjesa ne postane glatka. Šećer pojačava ukus mrkve što proizvodi super obrok.

Kafa i sol

Možda niste o tome razmišljali, ali pokušajte dodati malo soli u Vašu šoljicu kafe, kako bi pojačali ukus. Samo mala količina soli je izvanredna da bi se napravio savršen espresso.

Paradajz i šećer

Umjesto soli, posegnite za šećerom. Paradajz je već sam po sebi kiselog ukusa, stoga će sol samo pojačati kiselost. S druge strane, šećer pojačava ukus paradajza. Uostalom, paradajz spada u voće.

Meso i sjeme anisa

Prilikom pirjanja mesa,  ukoliko se doda malo sjemena snisa, meso će dobiti mnogo bolji okus.

Krompir i muškatni orašćić

Mala količina muškatnog oraščića će dodati ekstra ukus krompiru koji će svi obožavati. Ovaj trik koriste mnogi vrhunski kuhari širom svijeta.

Čokolada i čili

Dodajte komadić čokolade kada kuhate hranu sa čilijem. Dodatno će pojačati okus. Ovaj trik se uglavnom koristi u mediteranskim krajevima gdje su jela sa čili začinom veoma popularna.

Kisele jabuke i vanilija

Kisele jabuke uglavnom zahtjevaju dosta šećera prilikom pripreme kolača i drugih poslastica. Mnogi koriste muškatni oraščić i cimet. Lagani dodatak vanilije dodaje ekstra ukusan miris koji većina ljudi možda neće prepoznati ali će se svakako zainteresovati za novi neuobičajen okus.

Jagode i biber

Svježe jagode se uglavnom serviraju zaslađene, ali dodatak malo bibera će ih učiniti neobično ukusnima.

Izvor: http://listverse.com/