tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Krompirići na španski način

Sastojci za 4 osobe:

- 300 g salame po vašem izboru

- 600 g krompira

- 200 ml mlijeka

- 100 ml kisele pavlake

- 1 kašičica crvene paprike

- 4 jaja

- 40 g brašna

- 2 kašike ulja.

Priprema

Ogulite krompir, te ga isijecite na polovine, odnosno približno jednake dijelove i stavite da se kuha.

Jaja tvrdo skuhajte, pa ih ogulite i isijecite na kolutove. Skuhan krompir također isijecite na kolutove.

U dubljoj posudi zagrijte ulje, sklonite sa vatre pa dodajte crvenu papriku i promiješajte. U to slažite u redovima, najprije krompir, pa jaja, pa salamu.

Posolite i pospite brašnom, pa nastavite redati sastojke vodeći računa da posljednji na vrhu bude krompir.

U odvojenoj posudi pomiješajte pavlaku, posolite, pa dodajte i mlijeko te  sve dobro izmiješajte. Ovom smjesom prelijte pripremljeno jelo, pa ga vratite na vatru i sačekajte da proključa.

Napomena: Krompir možete i odmah narezati na kolutove pa ga onda kuhati u slanoj vodi.