tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Kako začinske biljke održati svježim?

Kako začinske biljke održati svježim?

Osušeni začini nisu isto što i svježi. Da biste začinskim biljkama očuvali svježinu, tretirajte ih kao rezano cvijeće. Podrežite stabljike, zaronite ih (ili korjenje, ako je biljka još u komadu) u centimetar do dva vode u čaši ili nekoj drugoj posudi, te ih lagano pokrijte plastičnom kesicom i ostavite u frižider. Izuzetak je bosiljak, koji mora biti na sobnoj temperaturi, ali ne blizu izvora toplote. Mjenjajte vodu svakih dan-dva.

Šećer - prirodni konzervans

Jagode, maline, kajsije, breskve i ostalo voće koje ostavljate u zamrzivač, uvek pakujte u posude i svaki red voća dobro pospite šećerom. Šećer ne dozvoljava mrazu da prodre u njega i oduzme mu prirodan ukus.

Zamrznite luk

Malo toga možete da uradite da biste poštedjeli sebe, ukućane i komšije neprijtnog mirisa dinstanog luka. Ono što možete da uradite je da jednom nedjeljno ili rjeđe izdinstate veću količinu crnog luka, a potom ga zamrznete. Za svako naredno kuhanje samo odvojte kašikom i koristite ga.