tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Družili smo se u Gradačcu

Juče je u Gradačcu obilježen Međunarodni dan palačinaka u sklopu projekta Gastro provincija u pozadini, a Delimano je bio generalni sponzor ove zanimljive manifestacije.

Manifestaciju je u 11 sati zvanično otvorio načelnik Opštine Gradačac Edis Dervišagić i predstavnica glavnog sponzora Delimano Melnisa Begović.

A šta se to intersantno dešavalo?

U sklopu manifestacije održano je i nekoliko zanimljivih najtečaja.

U natjecanju u pripremi palačinaka u kategoriji turističko-ugostiteljskih škola učestvovale su škole iz Goražda, Fojnice, Tuzle, Lukavca i Gradačca.

U kategoriji hoteli i restorani takmičili su se u pripremi palačinaka ekipe iz Zenice, Sarajeva, Goražda, Tuzle, Lukavca, Čitluka, Srebrenika i grada domaćina.
 
U pripremi palačinaka ogledaju se i ekipe Fene, TV TK, TV SA, TV Valentino, Depo portala, portala Doznajemo.com, portal Volim Tuzlu, Radio Gradačac i td.


Kako su najmlađi doprinjeli ovoj manifestaciji?

Na manifestaciji pored natjecanja u pripremi palačinaka priređena je izložba dječijih likovnih radova na temu «Moj najdraži palačinak» koju su posjetioci mogli pogledati između štandova učesnika.

Takođe organizirano je i takmičenje u brzom jedenju palačinaka za djecu.

U brzom jedenju palačinki za decu do deset godina pobedio je desetogodišnjak Anis Pelešević (20,32 sekunde), a drugoplasirani i trećeplasirani su devetogodišnjaci Ibor Vantić-Tanjić (31,59) i Eldar Zukić (33,21 sekunda).

Sve kategorije u pripremi palačinaka ocjenjivao je žiri sastavljen od predstavnika Udruženja kuhara BiH.