tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Delimano Tempo presto pomaže u očuvanju naše planete

Da li ste već primjetili konstantnu promjenu vremena koja se dešava? Naravno da jeste. Svi smo. Upravo prolazimo kroz period velikih klimatskih promjena. Ali nismo sami.

Kompletno okruženje, biljke i životinje takođe osjećaju razorne posljedice klimatskih promjena. Ukoliko ne učinimo nešto po tom pitanju uskoro, mogli bismo zauvijek izgubiti neku od ovih cjenjenih živih bića. Šta možemo ustvari učiniti.

Jedna od osnovnih stvari jeste smanjenje karbon dioksida. Šta ustvari predstavlja karbon dioksid?

Karbon dioksid najčešče koristimo ukoliko želimo opisati razinu negativnih uticaja na našu okolinu. Veća koncentracija ugljen dioksida predstavlja veću moć uništenja našeg planeta

Našoj planeti za početak možete pomoći čak iz vaše kuhinje, spremajući jela u ekološki prijateljskim posudama, kao što su ekspres lonci.

Sačuvajmo planet, jedan obrok na vrijeme

U Vašem domu tradicionalan način kuhanja ostavlja najveću količinu ugljen dioksida. Svo to vrijeme prirpeme i kuhanja jela, kao i čiščenja zahtjeva puno vrijednih resursa kao što su struja, plin i voda. Zahvaljujući ekspres loncima možete spremiti hranu čak 10 puta brže i pri tome znazno uštediti na navedenim resursima.

Delimano

Uz pomoć Delimano Tempo Presto ekspres lonca spremit ćete omiljena jela znatno brže, te na taj način sačuvati vrijeme i energiju. Možete sačuvati i do 60% energije potrošene na uobičajeni način pripreme jela, kao i 30% do 40% na jela sa kraćim periodom pripreme. Na ovaj način ćete svakako uštediti i novac.

Jednom kada upotrijebite ovaj ekoliški proizvod oduševit ćete se uštedom vremena prilikom pripreme omiljenih jela, a za primjer izdvajamo:

  • Uštedite čak 65 minuta na pripremi gulaša
  • Uštedite 35 minuta u pripremi raznih variva
  • Ukusni krompirići su gotovi za svega 13 minuta.

Uz Delimano tempo presto ekspres lonce kuhajte do 70% brže

Uporedite vrijeme kuhanja
Gulaš
110 min
45 min
-65 min
Govedina
90 min
40 min
-50 min
Grah
90 min
20 min
-70 min
Juha od povrća
50 min
15 min
-13 min
 
Uobičajeno kuhanje
Kuhanje pod pritiskom
Ušteda vremena
 

Delimano Tempo presto ekspres lonci su idealno rješenje za smanjenje negativnih uticaja na okolinu, a korisnici su prezadovolnji kada je u pitanju ušteda energije.

Delimano brine za ekološke potrebe kada je u pitanju kuhanje, savjetujući vas da koristite Delimano ekspres lonce, kao i ekspres lonce drugih proizvođaća, a sve u cilju očuvanja naše prirode. Sa Delimano Tempo presto ekspres loncima kao i porodičnim setom možete pripremiti omiljena jela znatno brže, a pri tome uraditi nešto za vaše okruženje.