tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Spriječite "plakanje" pri sjeckanju luka?

Kako sprečiti "plakanje" pri sečenju luka?

Što je nož oštriji i tanji, manje ćete plakati. Luk nadražuje oči jer pri seckanju dolazi do hemijske reakcije koja stvara određene kisele gasove. Oštriji noževi manje će oštetiti ćelije luka i manje ćete plakati. Osim toga možete prvo zamrznuti luk u zamrzivaču ili staviti upaljenu sveću u blizinu.

Zamrznite luk

Malo toga možete da uradite da biste poštedjeli sebe, ukućane i komšije neprijtnog mirisa dinstanog luka. Ono što možete da uradite je da jednom nedjeljno ili rjeđe izdinstate veću količinu crnog luka, a potom ga zamrznete. Za svako naredno kuhanje samo odvojte kašikom i koristite ga.

I još dva korisna savjeta:

So protiv gorčine

Kad kuhate tjesteninu so stavite u vruću vodu, da pasta ne bi bila gorkog ukusa.

Presoljeno jelo

Ako ste presolili jelo dodajte jedan ili više krompira i oni će "pokupiti" sav višak soli.