Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
Salate koje do sada niste pravili

Salate koje do sada niste pravili

Otkrivamo recepte za salate koje su idealan dodatak svim jelima. oduševite goste, uživajte u ukusu svježeg povrća kombiniranog sa ostalim namirnicama.

Originalna Cezar salata

Dresing za dvoje

  • oko 4 kašike majoneza
  • malo limunovog soka
  • 1 kašika senfa
  • 3 manja inćuna – mada i sa sardinama ima odličan ukus
  • malo maslinovog ulja
  • 2 komada bijelog luka
  • So i biber
  • oko 2-3 kašike jogurta (opciono)

Oljuštite bijeli luk i stavite u veliku posudu za salatu. Istrljajte lukom cijelu posudu dok ne počne da se raspada i bacite dijelove. Za ovu salatu dovoljno je samo malo ulja bijelog luka koje ostane u činiji.

U istoj činiji izgnječite viljuskom inćune (ili sardine) što sitnije, dodajte majonez, senf i sok limuna, dodajte vrlo malo soli i biber i dobro umutite. Gustu masu koju ste dobili, malo razblažite maslinovim uljem i po želji – ako hoćete laganiji i rjeđi preliv dodajte i jogurt. Ne treba pretjerivati sa količinama ulja i jogurta jer Cezar dressing treba da bude gust.

Grčka salata s tjesteninom

Sastojci:

  • 200 g tjestenine,
  • limenka tunjevine,
  • 15 minirajčica,
  • rvena paprika,
  • zelena paprika,
  • ljubičasti luk,
  • 10-15 crnih maslina,
  • 50 ml maslinova ulja,
  • 50 ml limunova soka,
  • peršin, origano,
  • režanj češnjaka,
  • sol, papar,
  • mrvljeni feta-sir

Priprema: Tjesteninu skuhajte i ohladite. Tunjevinu ocijedite, rajčice prerežite napola, a paprike i luk sitno narežite. Sve stavite u zdjelu, dodajte nekoliko crnih maslina, peršina, origana, češnjaka i mrvljene fete. Začinite limunovim sokom, maslinovim uljem, posolite i popaprite pa promiješajte. 

Izdašna salata sa začinskim biljem

Sastojci: 

  • 400 g tjestenine,
  • 200 g fete,
  • 1/2 glavice salate kristalke ili glavica manje salate (npr., rimske ili eskariol),
  • 4 rajčice,
  • 1/2 krastavca narezana na ploške,
  • 12 crnih maslina bez košpica,
  • 2 kašike nasjeckana svježeg bilja (origano, peršin, metvica, bosiljak);

Preljev:

  • 6 maslinova ulja,
  • 2 žlice limunova soka,
  • česanj bijelog luka, šećer, sol, papar

Priprema: Skuhajte tjesteninu. Napravite preljev tako da u Clarity sjeckalici umutite ulje, limunov sok, češnjak, šećer, sol i papar. Stavite sa strane.

Nasjeckajte povrće i umiješajte preljev. Pospite maslinama i nasjeckanim biljem.