Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
Međunarodni dan kuhara

Međunarodni dan kuhara

Članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara svake godine, 20. Oktobra. Kuhari širom svijeta povezani su sa čak 103 organizacije koje sudjeluju u ovom posebnom danu kroz razne radionice i aktivnosti. 

Članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara svake godine, 20. Oktobra.

Na ovaj dan, kuhari slave svoju struku kao i samo udruženje.

Kuhari širom svijeta povezani su sa čak 103 organizacije koje sudjeluju u ovom posebnom danu kroz razne radionice i aktivnosti. Rade na jačanju ljudskih odnosa, pomažući ljudima i mlađim kolegama u kuhinji. 

Međunarodni dan kuhara postao je najvažniji dan za sve kuhare svijeta. Glavni cilj ovog projekta jeste promovisanje same struke.  Kuhari širom svijeta žele osvijestiti ljude koliko je važno koristiti namirnice i začine na ispravan način.

Pored toga je i pokrenuta edukacija o ekološkim aspektima kuharstva, koja propagira da se maksimalno iskorištavaju namirnice i umanji količina hrane koju bacamo.

Ovo je dan kada se odaje priznanje veoma važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu. Odabrana tema za 2016. godinu po WORLDCHEFS je „Svijet na tanjiru“. Napravite i vi malo remek djelo u tanjiru i obradujte svoje najbliže. 

Svim kuharima u cijelom Svijetu želim sve najbolje povodom „Međunarodnog dana kuhara".