tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Međunarodni dan kuhara

Članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara svake godine, 20. Oktobra.

Na ovaj dan, kuhari slave svoju struku kao i samo udruženje.

Kuhari širom svijeta povezani su sa čak 103 organizacije koje sudjeluju u ovom posebnom danu kroz razne radionice i aktivnosti. Rade na jačanju ljudskih odnosa, pomažući ljudima i mlađim kolegama u kuhinji. 

Međunarodni dan kuhara postao je najvažniji dan za sve kuhare svijeta. Glavni cilj ovog projekta jeste promovisanje same struke.  Kuhari širom svijeta žele osvijestiti ljude koliko je važno koristiti namirnice i začine na ispravan način.

Pored toga je i pokrenuta edukacija o ekološkim aspektima kuharstva, koja propagira da se maksimalno iskorištavaju namirnice i umanji količina hrane koju bacamo.

Ovo je dan kada se odaje priznanje veoma važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu. Odabrana tema za 2016. godinu po WORLDCHEFS je „Svijet na tanjiru“. Napravite i vi malo remek djelo u tanjiru i obradujte svoje najbliže. 

Svim kuharima u cijelom Svijetu želim sve najbolje povodom „Međunarodnog dana kuhara".