tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Šta učiniti kada ručak zagori?

Čak i najiskusnijim domaćicama se može desiti da im ručak zagori. Jasno je da se uvijek iznerviramo i paničarimo, ali nema potrebe. Ipak, postoji način da pripremljeno jelo ne završi u kanti za smeće. 

Grešku možete sakriti tako što ćete hranu bez miješanja brzo presuti u drugu šerpu, lonac i pokriti mokrom krpom. Nakon nekoliko minuta krpu zamijenite drugom mokrom krpom, jer ona izvlači miris zagorjele hrane.

Ukoliko pečete meso, pa je sos zagorio i postao crn, onda izvadite meso, odlijete zagorjeli sos i nalijete supu ili prokuhalu vodu sa suhim začinima. U to vratite meso.

Da mlijeko ne bi zagorjelo, u posudu prije kuhanja potrebno je prvo dodati samo nekoliko kašika vode.

Sad ono najgore - kako ukloniti ostatke zagorjele hrane?! Vrlo jednostavno. Sipate vodu i dodate kašiku soli, te stavite da to prokuha. Nakon kuhanja, prospite i brzo prelijte hladnom vodom.

Jedan od domaćih recepata čišćenja zagorjelih pećnica: U toplu pećnicu pospite šaku soli i zatvorite je dok se ne ohladi. Nakon toga je samo izribate.