Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 15-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupovina
4 male tajne uspješnih domaćica

4 male tajne uspješnih domaćica

Male kulinarske tajne

1. Upotreba ulja

Koristite neljepljivo posuđe, na kom možete da pripremate hranu sa malo, ili čak nimalo ulja. Kada pravite sosove, umjesto putera ili ulja stavite malo pileće supe ili vina

2. Uklanjanje fleka

Kisela voda može da očisti fleke sa odjeće, stolnjaka, a odstraniće i mrlje sa slavina i učiniti ih sjajnim.

3. Frižider

Nikada ne stavljajte toplu hranu u frižider. Hrana koja nije u potpunosti ohlađena, smanjuje temperaturu u frižideru, zbog čega mu je potrebno daleko više vremena i električne energije da se ohladi. Pored toga, ubacivanje tople hrane u frižider može povećati temperaturu u frižideru do nivoa koji dovodi do kvarenja ostalih namirnica koje se u njemu nalaze.

4. Kisele namirnice

Ponekad obroci pravljeni sa paradajzom mogu biti suviše kiseli za Vaše goste. Upravo zbog toga, kada koristite kisele namirnice dodajte i neki neutralizator kiseline. Stavite recimo kašičicu sode bikarbone u sos. Iz istog razloga, pojedini kuhari vole da dodaju šećer, koji takođe može da umanji kiselost paradajza u salatama.