Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
10 namirnica koje su još bolje narendane

10 namirnica koje su još bolje narendane

Rende za namirnice vjerovatno nije vaša omiljena stvar na svijetu - oduzima previše vremena i povrede su vjerovatne ukoliko niste pažljivi. Ali ponekad je zaista vrijedno truda, jer neke namirnice imaju znatno bolje ukuse kada su naribane. 

Rende za namirnice vjerovatno nije vaša omiljena stvar na svijetu - oduzima previše vremena i povrede su vjerovatne ukoliko niste pažljivi. Ali ponekad je zaista vrijedno truda, jer neke namirnice imaju znatno bolje ukuse kada su naribane

Čokolada

Čokolada je uvijek ukusna, ali možete probati da je naredate, jer tada ima priliku da razvije svoj puni ukus. Krenite sa velikim kockama čokolade i radite brzo, prije nego se otopi. Zatim ribanu čokoladu možete posuti na sve, na jutarnju kahvu ili kolač. 

Tvrdo kuhana jaja

Ako ste ikada rezali tvrdo kuhana jaja, onda znate šta je prava poslastica. Ribana trvdo kuhana jaja su odličan način za dodavanje teksture i debljine raznim jelima, tako da se može odlično koristiti kao preliv za salate, ukras za pržena jela ili povrće na žaru. Koristite ih kao tajni sastojak za ukusne salate ili kao završni detalj na domaće supe.

Hljeb - mrvice

Ukoliko često koristite prezlu, možete ih sami napraviti mrvice - biće daleko više ukusne nego stvari koje kupujemo u prodavnici. Kada god imate manje kriške hljeba, odvojite ih u plastične vrećice i ostavite u zamrzivač. Kada zatrebaju svježe mrvice, izvadite, malo otopite i naribajte ih. Uživajte!

Maslac

Upotreba hladnog maslaca u receptima je uvijek nezgodno - ako za istopimo, više nije hladan ... Ali mi i za to imamo rješenje! Od sada jednostavno zamrznite svoj maslac, naribajte ga i dodajte u smjesu koju želite - savršeno hladan dok će sitne pahuljice obezbijediti bolji ukus.

Karfiol

Ribani karfiol je odličan način da se smanji broj kalorija koje unosimo omiljenim jelima. Možete koristiti ribani karfiol umjesto rižota, dodavati ga uz jaja i uz sir pripremiti ukusne pizze. Tjestenina će dobiti novu dimenziju okusa uz sos sa ribanim karfiolom. 

Bijeli luk

Ribani bijeli luk - odličan način da ga sakrijete u jelima, ali i da pruži eksploziju okusa. Ribani bijeli luk je bolji izbor i od svježeg i mljevenog, a možete ga koristiti u raznim jelima: salate, umaci, pa čak i za domaće majoneze.

Mrkva

Mrkva obiluje ukusima i jako je dobra za naše tijelo, ali rijetko završi na našem meniju. Ukoliko je naribate, vjerovatno ćete je više koristiti i konzumirati - tako da definitivno vrijedi probati. Ribana mrkva može da vas zadivi kao dekor mnogih jela, hrskavi dodatak u vašoj salati, glavni sastojak svih vrsta kolača ili kao zanimljiv izbor za palačinke.

Đumbir

Đumbir ima nevjerovatan ukus i vrlo je koristan za imunološki sistem, tako da bi ga trebali što više konzumirati. Problem se javlja jer ga je jako teško isjeći, ali je znatno jednostavnije ako ga samo naribate. Dobro ga operite, ogulite ga i naribajte na najsitnije. Kada dobijete te slasne sitne komadiće, možete ga koristiti sa začinskim biljem, uz okrepljujući čaj, dodatak pomfritu ili savršen finiš domaće supe.

Rotkvice

One imaju dosta jak ukus, tako da lahko mogu nadjačati jelo - ali ukoliko su naribane, njihov ukus će biti malo suptilniji i daće lijep izgled svakom jelu. Jednostavno ih naribajte i koristite uz salate, dodajte u omiljene sendviče i sve domaće supe koje pripremate.