tooltip after the triger
tooltip after the triger

Imate pitanja ili jednostavno želite naručiti? Kliknite na dugme i nazvat ćemo vas.



Naš savjetnik je spreman odgovoriti na sva vaša pitanja o proizvodima i akcijama koji vas zanimaju. Molimo, kliknite na dugme niže i nazvat ćemo vas.



Ova je usluga potpuno BESPLATNA!

 Nazovi me!
x
DelimanoKliknite za BESPLATAN poziv!

Pomoć pri kupovini, savjeti i posebne ponude
033 721 061
Članci

Besplatan Delimano e-časopis!

Upišite svoju e-mail adresu i prijavite se na Delimano e-časopis.

Prijavite se

Sladoled od kafe i čokolade: Recept koji ćete rado dijeliti

Sastojci za sladoled o čokolade i kave:

- 8 žumanaca
- 150 g smeđeg šećera
- 600 ml slatko vrhnje
- 2 kašike instant kave
- 2 kašike konjaka
- 150 g tamne čokolade (70 posto kaka)
- 1 kašika kaka u prahu (nezaslađen)
- Plastična posuda za sladoled (možete iskoristiti one od kupovnog sladoleda od 1 litre)

Priprema:

1. U zdjeli izmiksajte žumance dok smjesa ne postane blijeda i povezana.

2. U lončić ulijte slatko vrhnje, dodajte kafu te zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dok gotovo ne zavre.

3. U vrhnje počnite polako ulijevati izmućene žumance uz konstantno miješanje kuhačom.

4. Dodajte i konjak te nastavite miješati dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.

5. Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu ulijte u kremu te sve dobro izmiješajte dok se ne poveže te ostavite da se malo ohladi.

6. Smjesu ulijte u plastične posude i stavite u zamrzivač na 4 sata.

7. Nakon 4 sata izvadite sladoled iz zamrzivača i u blenderu ga tako poluzamrznutog dobro izmiksajte, vratite ga u posudu te ostavite da se zamrzne na još 4 sata ili preko noći.